// kertomus kehdosta //Jotkut ehkä muistavat kuinka viime talvena metsästin tanskalaista Leander-kehtoa kissojen ja koirien kera. Ihanuus seisoi ensin olohuoneen nurkassa ihasteltavana, ja sitten makuuhuoneessa melkein puoli vuotta ennen käyttöönottoa. Kaunis katsella, mutta miten mahtaa olla käytännöllisyyden kanssa? Tässä rehellinen mielipiteeni.

Kehto on vastasyntyneelle täydellinen pesä. Meillä Aava nukkui omassa sängyssä aivan ensimmäisestä yöstä lähtien. Kehto uudinverhoineen on suojaisa pesä, jossa pieni tuntee olonsa turvalliseksi. Riippuvaa sänkyä on helppo tuudittaa ja vatsavaivoja poteva vauva nukahti siihen ehkä helpommin kuin kiinteään pinnasänkyyn. Säädettävät hihnat mahdollistavat pääpuolen nostamisen hieman ylemmäs. Sekin saattaa kuulemma auttaa mahaongelmaista nukkumaan. Arvostin myös koko sängyn ympäri yltävää verhoa, joka piti kesällä hyttyset loitolla, kun nukuimme ikkunat auki.

Sitten ne huonot puolet, jotka ilmenivät vauvan kasvettua. Kehdon painoraja on 12 kg ja ymmärrän miksi. Isompi vauva nimittäin valuu kiinni laitaan tai jalkopäähän. Aavaa tämä ei tunnu haittaavan, mutta äidin esteettistä silmää kyllä. Lisäksi keinuttaminen on vaikeaa, jos epätasapainoinen sänky osuu johonkin kolmijalan vaarnoista. Toinen juttu on nukahtamaisillaan olevan vauvan sujauttaminen heiluvaan sänkyyn. Ei ole helppoa ei. Kehto heilahtaa vauvan painosta ja ainakin minusta tuntuu siltä, että tuolloin Aava luulee putoavansa ja säpsähtää. Nuku siinä sitten... Pienellä vauvalla näitä ongelmia ei ollut. Eikä vastasyntynyt myöskään yrittänyt tarrata kiinni kiinnitysköysiin sängystä pois nostettaessa. 

Kehto on niin kaunis, että sydämeen sattuu luopua siitä, mutta Leanderimme on nyt myynnissä. (Ellen keksi sille jotain uutta nerokasta käyttötarkoitusta...)

4 kommenttia:

 1. Tuo kehto on kyllä tosi kaunis. Pöllökin siellä... :)

  VastaaPoista
 2. Oi, tuo kehto on niin ihana. Harmi vaan että käyttö jäi noin lyhyeksi. Ja voin kuvitella tosiaan kuinka Aava roikkuu noissa köysissä:)
  Meillä Väinö nukkuu edelleen puisessa vanhassa kehdossa tosi hyvin, se on osoittautunut ihan huippuratkaisuksi. Pinnasänky siis odottelee edelleen käyttöönottoa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä siinä olisi vielä ollut 10 senttiä noin karkeasti arvioiden kasvunvaraa, mutta vähän ahtaalta alkoi mun silmään näyttää. Eikä kaduta yhtään, että tuli hankittua. :)

  VastaaPoista