// turhuuksia //

Ehkä muistatte keväiset pähkäilyni koskien vaipanvaihtoalustaa tai hoitolaukkua. Kas silloin raskaana ne tuntuivat isoilta ja tärkeiltä asioilta. Aivan kuten se taulukko, johon listasin hankittuja vaatteita kokojen mukaan, jotta tietäisin mitä vielä puuttuu. Tai öiset laskelmat siitä, kuinka monet imetysliivit ihminen tarvitsee.

No, tämä ihminen tarvitsi tasan yhdet, eikä niitäkään kovin kauaa. Onneksi en siis sortunut ostamaan liivien lisäksi kasaa imetystoppeja ja -huppareita. Taulukosta huolimatta (jostain käsittämättömästä syystä) Aavan vaatehyllyllä on lukuisia kirpparilta haalittuja collegehaalareita koossa, joka sopi tytyn päälle kaksi ensimmäistä viikkoa. Niin, silloin kun ulkona oli +25 astetta lämmintä ja vauva viihtyi pelkässä bodyssa. Onneksi en hormonihuuruissani ostanut sitä kahden sadan euron hoitolaukkua, enkä sitten sitä Kånkeniakaan. (Vaikka jälkimmäinen oli oikeasti hyvä idea.) Ihmettelen edelleen, mitä äidit kantavat mukanaan niissä jättilaukuissa. Kuvassa Aavan vaatimaton vaippakassi kaikkine tykötarpeineen: vaipat, kertakäyttöinen vaipanvaihtoalusta, rasva ja pyllypyyhkeet mahtuvat Natusanin korruptiopussukkaan (sairaalan goodiebagi), käsidesi ja käsipyyhkeitä sekä vaihtobody. Jälkimmäisen ymmärsin pakata mukaan vasta koettuani puklusuihkun julkisella paikalla. Olen kuullut, että jotkut kantavat mukanaan vaihtopaitaa myös itselleen. Ehkä taivun siihen sitten, kun olen saanut maitosuihkun myös itseni päälle. Tuohon lisäksi vielä Minigrip-pussi, jossa pullo sekä maito, ja olen good to go. Ja kassi? The Outnetin vanha kangaskassi.

Tätä kirjoittaessani ajattelen lämmöllä pariskuntaa, jonka näin taannoin paikallisessa lastentarvikeliikkeessä shoppailemassa. Hyttysverkkoa ostamaan tullut tuore isä joutui täysin viekkaan myyjäsedän vietäväksi ja hyttyssuojan mukana kassalle kannettin myös oravat (!!!) loitolla pitävä metalliverkko. Teki mieli mennä nykäisemään hämmentyneen näköistä uutta äitiä hihasta ja kuiskata, ettet hei oikeasti ehkä tarvitse oravaverkkoa. Osta sitten kun vauva on syntynyt ja näet osoittavatko pihan kurret suunnatonta aggressiivisuutta tai muuta epätervettä kiinnostusta pienokaistanne kohtaan. Mutta en tietenkään mennyt. En olisi itsekään raskaana halunnut kuulla "kaiken nähneiden konkariäitien" pätemistä. Tyydyin vain hymyilemään sitä ärsyttävää kaikkitietävää äitihymyä. (Sori siitäkin.)

Ai miten se meidän hoitopöytäjuttu sitten lopulta ratkesi? Muovisen susiruman vaipanvaihtoalustan päälle levitettiin kirpparilta ostettu raidallinen pellavapyyhe. Helppo heittää pyykkiin- Siihen kun pissataan suunnilleen joka toinen päivä.

2 kommenttia: